Talk Zone - Just Installed!

Gecə növbəsində qazandığım rahat ödəniş təcrübəsi

Started by christophermorrm, Today at 12:30 AM

Previous topic - Next topic

christophermorrm

Mən taksi sürürəm. On iki ildir ki, Bakının darvaza-badar küçələrində, gah gecə yarısı hava limanına tələsən sərnişinlər, gah da səhər işinə gecikən tələbələr. İşim çox vaxt yorucu və monoton keçir. Hər gün eyni marşrutlar, eyni tıxaclar, eyni söhbətlər. Bəzən elə olur ki, avtomobildə tək qalıram, işıqforun qırmızı işığında isindikcə ağlıma min bir fikir gəlir. Bir axşam, uzun bir gündən sonra, evə qayıtdım və heç nə etmək istəmədim. Televizorda filmlər yox idi, dostlarsa iş başında. Bütün bədənim yorğunluqdan ərkiyirdi, amma gözümə yuxu getmirdi. Sonra telefonu götürdüm, sosial şəbəkələri açdım, bir müddət boş-boş fırladım. Elə həmin an ekranın bir küncündə tanımadığım bir oyun reklamı çıxdı. Adi bir şeydi, amma məndə maraq oyatdı. ""Bəlkə bir yoxlayım?"" — deyə düşündüm. Heç bir böyük qazanc gözləmirəm, sırf vaxt keçirmək üçün.

Yarım saat sonra artıq pulsuz oyunlarda bir az oynamışdım. Sonra cüzi bir məbləğ yüklədim: iyirmi manat. Niyə də yox? Bir qutudan çay içirəm, bir dəfəlik əylənərəm. Maşında yığdığım qəpiklər yox, ayın ortasında artıq pul da yox idi. Amma bu iyirmi manat sonrakı həftə üçün işlədəcəyimdən artıq qalırdı. Onu risk etdim. Əvvəlcə sadəcə maraqlı oyunlar, sonra isə bir az daha ciddi stol seçdim. Və gülməli olan odur ki, mənə şans ayağına gəldi. Bir neçə raunddan sonra hesabımda altmış manat artıq var idi. Qısa bir anlıq həyəcan keçdim, sonra öz-özümə dedim: ""Bəsdir, bu qədər.""

Çıxarmaq istəyəndə düşündüm ki, yəqin ki, pul bir həftəyə gələr, ya da ümumiyyətlə problem çıxar. Bu barədə çox eşitmişdim, hardasa pulun ilişib qalması, sorğu-sual, hesab bloklanması... Amma yenə də cəhd etməyə dəyərdi. Tərcümə üçün tələb olunan xanaları doldurdum, sənədləri yoxladım və gözlədim. Düzünü desəm, ilk dəqiqələr əsəbi idim. Sonra isə heç gözləmədiyim bir sürətlə pul kartıma çatdı. Mən təəccübləndim, hətta inanmadım. Bu, mənim ilk real çıxarışım oldu. Bayaqkı ""problem olar"" qorxum yerini sevincə və rahatlığa verdi. Bu proses haqqında ağlımdan keçərkən öz yazışmalarımda və qeydlərimdə dəfələrlə mostbet wypłata ifadəsini axtarırdım, çünki hər dəfə biri onun nə qədər asan olduğunu yazsa, mən inanmaq istəmirdim. Amma indi öz gözümlə gördüm.

Üç gün sonra yenidən cəhd etdim. Bu dəfə az pul yüklədim, sırf əylənmək üçün, və yenə də bir az qazandım. Çıxarış etdim. Yenə hər şey hamar keçdi. Rəqəmlər böyük yox idi, amma əsas məsələ etibardır. İkinci ödəniş zamanı xeyli rahat idim, artıq əlim yanmayırdı. Düşünürdüm ki, axı niyə bu qədər çox insan pul çıxarmaqda çətinlik çəkdiyini yazır? Bəlkə mənim xoşbəxt günlərimdi, bəlkə o insanlar şərtləri düz oxumurlar, ya da ümumiyyətlə yalan yazırlar. Öz təcrübəmdə isə həm tətbiq aydın idi, həm də əməliyyatlar limitlərə uyğun şəkildə keçdi. Mənə lazım olan tək şey tələb olunan müddətdə təsdiqi göndərmək və bir az səbr etmək idi.

Sonra bu işlə bağlı bir az araşdırma etdim. Məlum oldu ki, mostbet wypłata ilə bağlı normal qaydalar var. Nə qədər ki, hesabınızı düzgün istifadə edirsiniz, nəinki böyük qazanclar, hətta kiçik pullar da problem olmadan köçürülür. Mən özüm ""şübhəli qazanc"" kateqoriyasına düşməmək üçün həmin gün artıq oynamamışam. Yəni emosiyaya qapılıb üstünə qayıtmadım. Bu mənim qaydadır. Onsuz da məqsədim dəlixanalı qazanc deyil, arada bir sıxıntımı çıxarmaq və bəlkə bir qəpik də olsa artım əldə etməkdir. Bir də gördüm ki, oyunların asanlığı məni daha çox həyəcanlandırır, amma sadə riyazi qaydaları heç vaxt unutmuram.

İndi həmin gecəni xatırlayanda gülürəm. Şəhərin o saatında bir taksi sürücüsü, telefonunda kiçik bir oyun podiumu, iyirmi manat risk və gözlə görünməyən bir rahatlıq. Həyatımı dəyişmədi, amma o gündən bir az fərqli baxıram. Bu işlərə nifrət edənlərdən yox, sadəcə maraqlananlardan oldum. Hər kəs oynaya bilər, hər kəs udduğunu söyləyə bilməz. Amma əsas olan pulu qoydun, oynadın, ya qazan, ya itir, bunu hiss edib dayanmaqdır. Mən bu gün dayanmağı bacarıram. Çünki qazanmaqdan daha çox, o anı idarə etmək məndə əsl zövq yaradır.

Dostlara bir söz: risk etməyi sevirsinizsə, ya sadəcə vaxt keçirirsinizsə, bura sizə uyğun ola bilər. Amma buranı ""pul qazanmaq yeri"" kimi görməyin. Mən bir neçə dəfə kiçik qazanclarla yanaşı, uduzduğum da oldu. Bunu da gizlətmirəm. Lakin heç vaxt bütün hesabımı bir oyuna yatırmamışam. Özündən başqa hamını günahlandırmaq dəbdədir, amma əslində kartı kim çıxardı, yoxsa mən? Pul kimindi, yoxsa başqasının? Cavab məlumdur. Şəxsi m